Теми за Друпал

Какво е тема за Друпал?

В Друпал "Тема" е тази част от системата, което управлява оформлението на сайта – неговите размери, структура и елементи, цветове, шрифтове, лого, фонови изображения и др.

Синоними на "Тема" са термините "Шаблон" и "Темплейт", които може да срещнете на други места. Ние се придържаме към официално приетото в общността на Друпал название "Тема".

Готови теми за Друпал - безплатни и платени

Съществуват множество източници в Интернет, откъдето може да се свали готова тема, на първо място сред които е сайтът на Друпал.

Безплатни теми се предлагат в още много сайтове. Могат да се открият с Гугъл при търсене за "Free Drupal Themes".

Има сайтове, които предлагат платени теми за Друпал и най-често платените теми са с по-високо художествено качество и по-сложен дизайн.

Предимства и недостатъци на готовите теми

Основно предимство на готовите теми е по-бързата изработка на сайта (не се влага време в разработка на дизайна) и оттам - по-ниска цена.

Както безплатните, така и платените теми не са уникални - те се използват от множество сайтове - понякога стотици и хиляди сайтове, които поради еднаквата тема изглеждат еднакво или много сходно.

Главен недостатък на готовите теми, е че те са като дреха, която трябва да стане на всеки – защото се разработват с идеята да се ползват от най-различни сайтове те не могат да отразят индивидуалните изисквания на всеки конкретен сайт, да бъдат съобразени с Вашата дейност и фирмен стил.

Ако искате красив сайт с индивидуален дизайн, то готовите теми трябва да се редактират. Това често отнема повече време отколкото да създадем напълно нова тема конкретно за Вашия сайт.

Нашето предложение - нова тема за Вашия сайт

Нашият подход е да създаваме нова уникална тема, да проектираме нов и индивидуален дизайн за всеки нов сайт, който стартираме.

Можем да разработим тема и по зададен от Вас графичен проект (направен с Word, Excel, PowerPoint, Photoshop или какъвто софтуер ползвате), чертеж, рисунка на хартия, примерен сайт и дадени указания и изисквания.

Предимствата на такъв подход са многобройни:

  • Уникален, индивидуален дизайн - Вашият сайт ще бъде красив, интересен и няма да прилича на много други сайтове.

  • Спазване на фирмения стил - лого, цветове, шрифтове и съответствие на дизайна на сайта с останалите елементи на Вашата реклама.

  • Лек и малък по размери програмен код на страниците, сайтът по-бързо се зарежда от браузърите на посетителите.

  • По-голяма надеждност и сигурност в работата на сайта.

Колко струва разработката на нова тема за Друпал

Разработката на тема е включена в цената за изработка на сайта. Това е нашият начин да правим сайтове.