Сайт-каталог изграден с Backdrop CMS

Сайт на малка фирма - онлайн каталог

Сайтът ГУМИ И ДЖАНТИ е пример за полезен за посетителите и собственика на сайта онлайн каталог, изграден с Backdrop CMS.

Интересна е мощната система за търсене по най-различни параметри на публикуваните продукти в два различни раздела - отделно за гуми и за джанти - всеки със свои собствени полета за търсене.

Разработена е нова тема (дизайн) за сайта по изисквания на клиента - с опростен и лесен за навигация интерфейс и само в черно и бяло, както и ново векторно лого за фирмата, представено в сайта.

Клиентът има административен панел чрез който качва и редактира самостоятелно продуктите в Каталога като сам прави и снимките за тях (с мобилния си телефон).

Сайтът има само базова вътрешна (структурна) оптимизация за търсачки, но дори само с ограничена оптимизация за търсачки сайтът има много посещения при търсене в търсачки за гуми и джанти с конкретни размери - примерно "Железни джанти за Тойота Авенсис" - сайтът излиза на първа страница при търсене в Гугъл

В Каталога са публикувани над 350 различни продукта, които редовно се обновяват и актуализират. Клиентът има поръчки чрез сайта от цялата страна. Доставки се извършват чрез куриерски фирми.

Бекдроп - професионално решение за сайт за малък и среден бизнес и НПО

Сайтът е изграден със система за управление на съдържание Бекдроп (Backdrop CMS) и функционира и се развива успешно вече три години.

Бекдроп е разклонение на известната в цял свят - като най-професионална - безплатна и с отворен код система за изграждане на сайтове Друпал (Drupal).

След като през ноември 2015 г. се появи Друпал 8, стана ясно че Друпал се развива в посока към големи и скъпи корпоративни сайтове. В сравнение с Друпал 7, Друпал 8 изисква много повече ресурси, време и цена за разработка и поддръжка.

През декември 2017 г. на годишна конференция на Друпал бе заявено от създателите на системата, че Друпал 8 е софтуер, предназначен за големи корпоративни сайтове с минимален бюджет 50,000 евро! Цената е за изработка на сайт, самият софтуер е с отворен код и може да се свали и ползва безплатно от всеки.

Бекдроп (Backdrop CMS) е алтернативно развитие на част от общността от програмисти и разработчици, създала, развила и поддържаща Друпал.

Бекдроп не е конкурентна система на Друпал.

След като Друпал се фокусира върху големия корпоративен бизнес, Бекдроп позволява на малкия и среден бизнес да не изоставя Друпал и да не търси и преминава към други системи за управление на съдържание.

За разработчици, ползвали Друпал, Бекдроп е позната, удобна, но значително усъвършенствана система. Натрупваните в продължение на години знания за работа с Друпал остават валидни и за Бекдроп.

Най-често инсталираните допълнителни модули за Друпал 7 вече са включени в ядрото на Бекдроп, което улеснява както разработката, така и поддръжката на сайта.

Съществуващите десетки хиляди модули за Друпал 7 бързо и лесно се конвертират в модули за Бекдроп и така трудът на хиляди програмисти остава съхранен и продължава да бъде полезен.

Съществуващи сайтове, направени с Друпал 7, пред които стои болезнения въпрос дали да се обновят до много по-сложния и скъп за разработка и поддръжка Друпал 8 или да преработват сайтовете си с друга система за управление на съдържание вече имат алтернатива - те могат да се обновят до Бекдроп!

Бекдроп е предназначен за малкия и среден бизнес, както и за неправителствени организации и позволява изграждане на сложни сайтове с мощна функционалност на достъпна за такива клиенти цена.

Тригодишната история в поддръжката на този сайт за нас е доказателство за жизнеността и полезността на Бекдроп - истинско професионално решение за създаване на сложни сайтове и онлайн приложения за малкия бизнес на достъпна цена.

Изпълнение на проекта: 
Декември 2015
Начална страница на сайта
Търсене за гуми по различни параметри
Страница на продукт в каталога